Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

dinsdag 10 maart 2009

Choix du Chef

Choix du Chef
Hooikade 3
2514 DH Den Haag
070-3630658
http://www.choixduchef.nl

M krabbelt of ik zin heb om af te spreken in Den Haag waar ze bij het Centraal Bureau Genealogie een duik gaat nemen in de genealogie van haar familie en dit mooi kan combineren met een gezamenlijke lunch.
Uiteraard ben ik hiervoor te porren en direct start ik een zoektocht naar een leuk lunchadresje om uit te komen bij vroeger "Mijn tent is Top" deelnemer "Choix du Chef".

Zoals afgesproken ontmoeten we elkaar op het station, besluiten een taxi te nemen en treffen daarbij een chagrijnige chauffeur die zeurt over wegafsluitingen en opbrekingen en ons uiteindelijk afzet bij de Amerikaanse Ambassade.
Na een belletje met het restaurant blijkt de te vervolgen weg kinderlijk eenvoudig.

Nog voordat we de deurkruk raken zwaait de deur open en worden hartelijk verwelkomt. Onze jassen worden aangenomen en we mogen een tafel uitzoeken.
Als aperitief kiezen we een droge rode San Giovese, met ietwat pit en een klein zuurtje, welke we tijdens de lunch door zullen drinken. De amuse waarop we worden getrakteerd is een falafel op een paprikasalsa die we ons goed laat smaken. Ook krijgen we een mandje brood, zowel bruin als wit met een schijfje boter die helaas wat aan de harde kant blijkt.

De gastvrouw verschijnt aan onze tafel om over de werkwijze van "Choix du Chef" te vertellen. Er wordt gewerkt met seizoenproducten en er is geen kaart. We kunnen kiezen uit twee, drie maar ook uit zes gangen en we besluiten voor twee gangen te gaan en later te beslissen over een dessert.
Tevens vraagt de gastvrouw of er rekening gehouden dient te worden met een dieet of allergie of met ingrediënten die we niet lusten, dit is echter voor geen van beiden het geval en we laten ons graag verrassen.

Het voorgerecht dat wordt gebracht bestaat uit gegrilde heilbot op een brunoise van aardappel, wortel en selderij, geplukte eendenbout en wat kropsla met een dressing van gekonfijte sjalot en een zalfje van avocado. De smaken zijn goed op elkaar afgestemd en de heilbot is goed gegrild en smaakt heerlijk.
Naar mijn gevoel arriveert het hoofdgerecht vrij vlot maar volgens M lijkt het zo omdat we zo druk aan het kwebbelen zijn.
Het hoofdgerecht een op de huid gebakken dorade op een bedje van spitskool met een in Noordzeekrab geglaceerde aardappel, kokkels, een romanesco mousse en rode biet smaakt wederom fantastisch. De dorade is perfect gebakken en aan de kant van de huid lekker krokant. De aardappel heeft een heerlijke smaak evenals de groenten, hoewel wat mij betreft twee soorten groenten voldoende waren geweest.
Na het genieten van voorgaande gangen besluiten we alsnog tot een dessert bestaande uit peer met hangop op een koekbodem, chocolade-ijs en karamel. We laten ons vooral de frisse smaak van de hangop en de chocolade-ijs goed smaken en besluiten met een espresso begeleidt met een crème brulée op een lepel en een chocolaatje.
Bij het verlaten van het restaurant ontvangen we de Gault Millau, het nieuwe blad "Leven", blad van ontdekkingen van Den Haag en omgeving en een boekje met recepten.

We kijken terug op een zeer geslaagde middag, zowel culinair als in elkaars gezelschap.

4 opmerkingen:

Bijnaam niet beschikbaar zei

Mooi beschreven Christel! Precies zoals het was, we kunnen terugkijken op een geslaagde lunch. Overigens wat ent geen chocolaatje bij de espresso maar een soort kletskopje. Je had er even van moeten proeven...;-)

MyriamC zei

Mooi Christel. Klinkt allemaal erg lekker. Volgende keer nodig ik mezelf ook uit hoor. ;-)
Myriam

Christel zei

Dank voor je reactie Myriam en je bent van harte welkom! :D

Yvon zei

Dit klinkt goed zeg! Staat op de lijst als volgend lunchadres.