Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

dinsdag 31 maart 2009

Stadslokaal Burgerzaken

Stadslokaal Burgerzaken
Breestraat 123
2311 CM Leiden
071-5661122


Het is een schitterende dag als Y. en ik elkaar ontmoeten op het station, vanwaar we richting het centrum lopen naar Stadslokaal Burgerzaken, mijn restaurantkeuze voor de lunch.
Y. overhandigt me een tas met cadeautjes, waar ik al babbelend nieuwsgierig een blik in werp.

Bij Stadslokaal Burgerzaken wordt ons vriendelijk meegedeeld dat we een tafeltje uit mogen kiezen, en valt de keuze op een tafel achter in de zaak vlakbij de gedeeltelijk open keuken. Helaas is het nog te fris om in de tuin te zitten.
Zodra we ons hebben geïnstalleerd open ik de cadeautjes en moet hartelijk lachen om de marsepeinen botox spuit, bedenk ik wat ik allemaal kan doen met de vinaigre truffe op basis van balsamico en blader ik door het kookboekje met de makkelijke maar lekkere recepten waarvan ik er zeker meerdere ga uitproberen.

De knoflookgeur die vanuit de keuken verspreidt doet me het water in de mond lopen en me stilzwijgend afvragen waarom ik hier niet veel vaker ben geweest dan de drie keer in evenzoveel jaren.
Als aperitief kiezen we de witte droge huiswijn, een Sauvignon blanc welke we ons goed laten smaken tijdens het bestuderen van de lunchkaart.

Y. heeft vlot haar keuze bepaald en gaat voor het 'maïs-pompoenpitbrood met pastrami, salade van tijgerbonen, olijven en tomaat met citroen-komijn dressing'.Zelf doe ik er iets langer over omdat het me allemaal erg lekker lijkt maar ga uiteindelijk overstag voor 'bunderbrood met kruidenmascarpone ingerolde gerookte zalm, rouille en balsamico-reductie'.Eenmaal besteld worden de broodgerechten, niet kinderachtig van formaat, verrassend snel geserveerd en laten het ons goed smaken. Het donkere brood is heerlijk vers, de gerookte zalm niet overheersend qua smaak en de balsamico-reductie geeft het net dat beetje meer.
Ook Y. geniet van haar broodje dat net als het mijne royaal is belegd. De dressing over de tijgerbonen is fris en lijkt iets yoghurtachtigs i.c.m. zoetzure groenten.
We bestellen nog een glas wijn, dit keer een chardonnay die onze goedkeuring absoluut kan wegdragen. Genietend van de wijn en het gesprek tafelen we op ons gemak na.

De keukenbrigade is al geruime tijd bezig met de mis en place voor de avond als wij voldaan het restaurant verlaten om onze middag voort te zetten op een terras aan het water.

3 opmerkingen:

Yvon zei

Leuk! En dat was het, Burgerzaken, lekker eten (zelden van die idioot grote porties gezien), in de zon op het terras en dan nog eens lekkere hapjes bij jou. Top.
Makkelijk bloggen voor mij, ik link gewoon naar jouw stukje ;-)

Dominique zei

jaja, en ik maar fietsen vandaag! Ik zal verkering van het weekend sommeren foto's te maken van deze fietsgodin.
Dames, nu het mooier weer word, zit er dan een date in voor 3 personen? Ik hoor het wel!

Carla zei

Klinkt uitstekend Christel! Wel een rommeltje trouwens hoor al dat brood :-)!
Lijkt me gezellig om eens aan te schuiven trouwens.