Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 5 maart 2009

Tobi

Mijn beestenboel, vier harige monsters van het type kat zorgen regelmatig voor leven in de brouwerij.
's Winters is het wat rustiger en lijken ze een semi winterslaap te houden. Nu zijn Famke, Floor en Lara hoe dan ook niet zulke buitenkatten, koukleum Tobi zoekt haar heil ook voornamelijk binnen.

Na een heerlijk uurtje sporten keer ik huiswaarts waar ik geheel in tegenstelling tot mijn verwachting geen Tobi aantref. Normaliter ligt ze altijd in 'haar bed' de fruitmand maar nu dus niet. Nu het weer milder wordt begint de periode dat onze adhd-er Tobi langzaam aan meer buiten is te vinden waar ze haar overtollige energie beter kwijt kan dus maak ik me geen zorgen.

Normaal gesproken komt ze om de zoveel tijd haar gezicht laten zien om daarna weer te vertrekken maar vandaag niet en aan het eind van de middag en na herhaaldelijk roepen begin ik me serieus zorgen te maken en besluit ik in de miezerregen een rondje om het blok te doen. Zoals verwacht geen Tobi en überhaupt geen kat die zich in dit weer buiten wil vermaken.

Bezorgd keer ik huiswaarts alwaar ik nogmaals op alle plaatsen zoek waar ze eventueel zou kunnen zitten, op bed bij de rest of misschien in de kast, lekker warm in de douche in de mand bovenop de handdoeken of toch stiekem in de logeerkamer, buiten in de tuin of in de schuur maar geen enkel teken van Tobi.

Inmiddels heb ik gekookt en zit ik al telefonerend mijn avondmaal naar binnen te werken als ik een hels kabaal hoor vanuit de gang. Als ik de deur open doe verschijnt een ongeduldige Tobi met een blik die wil zeggen "kon dat niet wat sneller!". Opgelucht en blij ben ik dat Tobi terecht is maar verbaasd dat ze toch in huis zat. Blijkbaar heeft ze een nieuwe slaapplek waar ze zich terugtrekt in een diepe slaap of denkt 'bekijk het maar ik ben even out of order'.

Geen opmerkingen: