Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (7) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (260) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

woensdag 18 maart 2009

Soep van Rode Biet

Soep van rode biet












Naar aanleiding van de bietenberg die P meebracht van de boerderij besloot ik op zoek te gaan naar een bereiding voor soep. Hoewel ik daar geen groot liefhebber van ben lijkt dit recept rode bietensoep mij de moeite van het proberen waard. En het moet worden gezegd: ik kan het van harte aanbevelen.

  • 250 gram rode bieten, gekookt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 zoetzure appel, geschild en in stukjes
  • 2 aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 dl bieten kookvocht
  • 5 dl kippenbouillon
  • balsamico azijn
  • room

  • Verhit olie, fruit de ui en blus af met een scheut balsamico azijn. Voeg de bieten, wortel, appel en aardappelen toe samen met de bouillon en het kookvocht en laat 20 minuten zacht koken. Pureer met een staafmixer.
    Serveer de soep met een scheutje room.

    1 opmerking:

    Bijnaam niet beschikbaar zei

    Klinkt erg lekker Christel en ziet er ook lekker uit met dat scheutje room. Ga het recept even kopieren, je weet maar nooit. :-D
    Marian