Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 19 maart 2009

Eenvoudige Tonijn Pastei

Eenvoudige Tonijn Pastei











Er zijn dagen dat je zonder lang nadenken weet wat er die avond op tafel gaat komen maar er zijn ook periodes dat de inspiratie totaal ontbreekt.
Dit is zo'n periode en in plaats van terug te vallen op oer Hollands aardappelen, groenten, vlees nu iets anders. Dat anders betekend geen nieuwe creaties of probeersels maar recepten die ik uit het stof haal omdat ze al lange tijd niet meer gemaakt zijn en zeker de moeite waard.
Vandaag is het recept van Deon Eenvoudige Tonijn Pastei aan de beurt, zoals de naam al zegt eenvoudig maar wat mij betreft zeer smakelijk.

  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 2 koppen schelpenpasta
  • 1 ui
  • ½ kop paneermeel
  • ½ kop mayonaise
  • ½ kop geraspte kaas
  • 2 eieren
  • melk
  • zout
  • peper


  • Kook de pasta beetgaar, laat de tonijn uitlekken en pel en snipper de ui.
    Meng in een kom de pasta met de tonijn, mayonaise, ui, paneermeel en geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
    Vet de ovenschaal in en schep het pastamengsel erin.
    Klop de eieren los in de melk, giet over het pastamengsel en verdeel er een paar klontjes boter over.
    Zet het geheel ca. 20 minuten in de oven op 180 graden.

    5 opmerkingen:

    Dominique zei

    En voor hoeveel personen is dat dan? Het klinkt als een flinke hap!

    Christel zei

    Dat is het ook, het is voor 4 personen.

    Carla zei

    Oh! Klinkt inderdaad wel heel makkelijk. Ik ben op zich niet zo kapot van gegratineerde pasta, maar misschien dat ik deze eens ga maken, ook mij ontbreekt het regelmatig aan inspiratie!

    Dominique zei

    OOO, dus ik deel het door 2, heb ik een lekkere lunch èn een ontbijtje voor de volgende dag, jammie! Dat ga ik van de week eens doen, strak plan, moet goed eten met al dat fietsen haha.

    Christel zei

    @ Carla
    Zelf ben ik niet weg van gegratineerde gerechten en omdat de pasta in dit gerecht al gaar is zet dit nomaliter een stuk korter en zo laag mogelijk in de oven.

    @ Dominique
    Door 2 delen heb ik ook gedaan.