Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 2 april 2009

Chili van baked beans met kip en bier

Chili van Baked Beans met Kip en Bier











Vandaag een makkie want de 'Chili van baked beans met kip' heb ik gisteren al klaargemaakt dus stokbrood erbij en smullen maar.
Dit recept is een sterk aangepaste versie van 'Chili en bier voor morgen' uit het boek 'Koken voor jezelf' van Borsboom en Huisman. De kidneybonen zijn vervangen door baked beans, blokjes tomaat uit blik door verse tomaten en tomatenpuree en de chilipeper is vervangen door harissa.

2 el olijfolie
1 teen knoflook, gehakt
75 ml bier
6 roma tomaten, ontveld en in blokjes
1 el tomatenpuree
2 tl suiker
1 sjalotje, gehakt
200 g kipfilet aan reepjes
1 blikje mais
1 tl harissa
1 blik baked beans, uitgelekt
½ tl gemalen koriander

Verhit de olie en fruit daarin de sjalot en knoflook. Bak de kip tot ze gaar is, voeg het bier en de overige ingrediënten toe en laat ca. 40 minuten zacht stoven.
Serveer de chili met rijst of stokbrood.

Na een nacht staan is de chili nog lekkerder.

1 opmerking:

Yvon zei

Oh lekker! Nog nooit geprobeerd met kip, even onthouden. Nacht laten staan is bijna verplicht bij chili.