Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (267) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zaterdag 29 augustus 2009

What's Cooking - Nasi gurih met satans milde zusje

Met in gedachten een gast die mijn kookkunsten erg op prijs stelt leek het mij een uitstekende gelegenheid de nasi gurih van RJ uit te proberen.
Maar wat erbij? Ik besloot de satanskip van RJ als uitgangspunt te nemen, maar omdat we allebei niet van heel pittig houden er een milde versie van te maken. Als groenten sperziebonen, helaas geen sambal goreng boontjes want dat vindt disgenoot te pittig.
Het milde zusje van de satanskip:
  • 2 kipfilets
  • 2 tenen knoflook
  • ½ ui
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 el olie
  • 1 el citroensap
  • 2 el ketjap
  • 2 tl gedroogde chili vlokken
  • 1 tl sambal
  • 2 tl bruine basterdsuiker
Snijd de kip in blokjes. Hak de knoflook en de ui, meng alle ingrediënten en laat voor het bakken een uur marineren in de koelkast. Terwijl de rijst zacht pruttelt in het mengsel van bouillon, kokosmelk, en kruiden ontstijgen heerlijke geuren de pan waardoor mijn maag mij vriendelijk doch dringend laat weten dat het zich deze gerechten tot zich wil nemen. En toen het eenmaal zover was smaakten zowel de rijst als de kip wat ons betreft helemaal geweldig.

9 opmerkingen:

© RJ zei

Het zal m'n leeftijd zijn, maar er schiet me alweer een liedje van Doe Maar te binnen: "Watje!" ;-)

Dominique zei

Jammer van geen sambalboontjes , maar vooruit...het klinkt als een fijn mild receppie! Misschien ook wel iets voor het watje hier in huis...Alhoewel die dan weer wel van sambalboontjes houdt ( is dat met een t erachter?)

© RJ zei

Ja Dominique, dat is met een t erachter. En nu onmiddellijk (met twee l'en en twee d's) je schoolgeld terughalen en een abonnement (één b, twee n'en) nemen op Onze Taal... ;-)

Christel zei

@ RJ
Misschien moeten we samen eens naar Apeldorp komen. ;)

Dominique zei

Ik heb alleen basischool, volgens mij was dat gratis, dus valt er niets terug te halen....

© RJ zei

@Christel: de uitnodiging stond al een poosje (en nu heb je nog een chaperon ook) dus wat let je...?

@Dominique: als het gratis was, kon het bij voorbaat al niet veel zijn. Mijn paps en mams hebben stevig moeten dokken voor 't Kofschip en Meneer Van Dale (die nog immer op antwoord wacht).

Dominique zei

@ RJ, dan is het toch nog een wonder dat ik nog redelijk kan schrijven? Dus ben ik nou zo slim, of jij nou zo dom?:)

© RJ zei

@Dominique: pas op hoor... of ik haal m'n ongeletterde vriend Louis erbij! :-D

Dominique zei

Ik vond mezelf wel gevat....