Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

dinsdag 26 januari 2010

Kerrierisotto met appel en ei

Het kon niet anders dan dat ik voor dit gerecht met een dosis frisse tegenzin de kou moest trotseren want zonder arboriorijst geen risotto.
Het ging niet zonder slag of stoot met de afweging tussen tekenen of schilderen en daarna boodschappen doen of andersom.
-8C op de thermometer deed de beslissing niet makkelijker maken en mezelf voor de gek houden begon een steeds aantrekkelijker gedachte te worden, welke me overigens niet lastig afgaat. Misschien moet ik maar gewoon doen alsof het helemaal niet zo koud is met mijn ongefundeerde gedachte dat risotto een zomers gerecht is, jas aan, das om en met ferme pas richting super. En zo geschiedde!

  • ½ ui in ringen
  • ½ appel in blokjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 175 gram rijst
  • 0.5 dl appelsap
  • 4.0 dl bouillon
  • Pezo
  • 3 eieren in partjes


  • Fruit de ui en de knoflook, voeg de appel en kerriepoeder toe en bak even mee. Draai het vuur hoger, voeg de rijst toe en schep deze om tot ze glazig ziet. Voeg het appelsap toe en roerbak 2 min. Begin met het al roerend beetje voor beetje toevoegen van de bouillon tot de rijst het vocht heeft opgenomen (maar niet droogkookt) en al dente is. Neem de risotto van het vuur en breng op smaak met peper en zout, schep in een kom en schik de partjes ei erover

    6 opmerkingen:

    Tom Rademakers zei

    Appeltje eitje

    Dominique zei

    Maar?? Was het ook lekker?

    Christel zei

    Het was heel lekker zelfs.

    Dominique zei

    Kijk dan is het geslaagd!

    Excellent-eten zei

    Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van deze maand !
    Als echte risotto-fans gaan we deze zeker proberen!
    De samenvatting is te lezen op:
    http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/03/samenvatting-foodblogevent-februari.html

    Anzj zei

    Jee, risotto met appel en ei. Hoe kóm je er op? Klinkt héél bijzonder. Hopelijk doe je ook weer mee met de nieuwe uitdaging: http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010verjaardagsbuff.html