Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (7) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (260) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 31 januari 2010

Nasi gurih, sambal goreng boontjes en grote garnalen

Na een paar dagen Hollandse pot werd het tijd voor een smakelijke blauwe hap bestaande uit nasi gurih, sambal goreng boontjes en grote garnalen.

Het was even graven in de groter groeiende stapel naar het recept voor sambal goreng boontjes dat ik een tijdje geleden op een vodje krabbelde. Ik hoor mensen weleens zeggen dat als je van een papiertje kookt je eigenlijk niet kunt koken maar het onthouden van alle recepten, hoe simpel ook, vind ik zonde van de moeite en de energie. Ik pas naar eigen believen of afhankelijk van de inhoud van het keukenkastje een en ander aan.

  • 200 g sperciebonen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl sambal
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 tl knoflook, geperst
  • 1 el bruine suiker
  • snufje laos
  • snufje djahé
  • snufje ketoembar
  • 150 ml water


  • Fruit de ui en de knoflook, voeg een flinke theelepel sambal toe, de chilivlokken en de bruine suiker. Voeg het water toe, meng het geheel en voeg dan de kruiden toe. Verdeel de boontjes in de saus en kook ze beetgaar.
    Bak de garnalen met wat olie en knoflook om en om gaar.

    4 opmerkingen:

    © RJ zei

    Diep geroerd ;-) door het feit dat je voor één van mijn bereidingswijzen hebt gekozen, wil ik je ook nog even laten weten dat er absoluut niets mis is met het koken van een papiertje.

    Het onthouden van recepten is (behalve wellicht wanneer je professioneel kookt) al nèt zo nutteloos als het onthouden van telefoonnummers. Daar heb je agenda's, smartphones en computers voor.

    PS: sperciebonen schrijven we in Nederland met een z...

    Tom Rademakers zei

    Zal een keertje een marinerijsttafel bereiden, kom je gewoon mee-eten.

    jaartal zei

    Sambal goreng boontjes !!! (lekker)

    Christel zei

    @ RJ
    Het was niet de eerste keer dat ik het maakte. Grappig is dat ik van de ingrediënten afzonderlijk (of in andere gerechten) gruwel maar in combinatie met rijst dus geweldig vind.
    Met een Z, ik weet het.

    @ Tom
    Lijkt mij een heel goed plan. Ik hoor het wel wanneer je de limo voor laat rijden. ;)