Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

maandag 18 januari 2010

Pilav van kip met perzik van Boudewijn

Het recept van Boudewijn lijkt op een pilavrecept dat ik van vroeger ken maar dan met kip in plaats van gehakt en zonder prei en paprika, hoewel ik dat laatste destijds ook graag en regelmatig skipte.

Vandaag probeerde ik de versie van Boudewijn en sneed 350 gram kipfilet in blokjes, bakte deze met 1 gesnipperde ui, voegde 6 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 theelepel knoflook en 1 blik perziken in stukjes en met sap toe. Het blikje tomatenpuree skipte ik omdat ik deze niet in huis bleek te hebben, daar voor in plaats voegde ik wat tomatenketchup toe.

Ondanks de verschillen was het een reisje terug in de tijd.

3 opmerkingen:

© RJ zei

Had je gasten? 350 gr kip, heel blik perziken: daar doe ik twee dagen mee, of misschien wel drie.

Zo te zien wel een heel smakelijk reisje terug in de tijd! Voor pilav kun je ook mij 's nachts wakker maken.

Wat is er trouwens mis met het Nederlandse werkwoord 'schrappen' of desnoods 'overslaan'...? ;-)

Christel zei

Gasten... welnee, het grootste deel zit in mijn maag. Eigenlijk zou ik wat minder moeten eten.

Met die woorden is niets mis maar ik dacht "laat ik RJ weer eens prikkelen". :)

Boudewijn zei

Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat dit ook mijn enige speciale recept is. Dus heb geen te hoge verwachtingen van mij ... er zal geen recept meer volgen, haha. Ik kopieer liever jouw recepten.( als je er dan ook nog de precieze bereidingswijze bij zou willen zetten was ik je zeer erkentelijk :-))