Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zaterdag 30 januari 2010

Zuurkool met gehakt en salami

Het is koud, waterkoud en dat opgeteld bij een temperatuur van slechts 1 graad boven nul maakt dat ik het liefst als een slakje in mijn huisje kruip en mezelf omhels met warmte en gevoel. Gewoon even niets en vooral niet naar buiten.
Maar het lichaam protesteert bij te weinig beweging en ook de man met de sexy benen geeft lik op stuk bij mijn geneuzel over gebrek aan gezelligheid op de sportschool.De ingrediënten voor een wederom winterse ovenschotel zijn gelukkig binnen. Ik schil wat aardappels, snijd ze in blokjes, kook ze een paar minuten en bak ondertussen het met peper, zout, paprikapoeder en ketjap gekruide gehakt rul.
Ik meng de aardappelen met het gehakt in een ovenschaal, schep er zuurkool tussen, plakjes salami en een paar klontjes boter waarna de schaal 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven gaat.

5 opmerkingen:

Frank zei

Dat ziet er goed uit, vooral met een glaasje rode wijn lekker lijkt me.

Christel zei

Of met een lekker biertje.

Yvon zei

Salami maakt volgens mij alles lekker, goed idee om met zuurkool te combineren. En als een slak in je huis kruipen, goh heb ik helemáál geen last van ;-) Brr wat een kou. Dat is alleen leuk als de wereld mooi wit is.

Christel zei

@ Yvon
Je moet er nu ook helemaal niet uit willen. Gewoon niet doen!

Yvon zei

Chris, ook niet gedaan, vrees dat ik verslons met Snuggie bij deze temperaturen ;-)