Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 18 februari 2010

Dronken pasta

150 g penne
100 g hamreepjes
275 ml gepelde tomaten, uit blik
150 ml room
2 tenen knoflook, gehakt
4 cl wodka
1 tl basilicum, gehakt
olijfolie
zout en peper naar smaak

Fruit knoflook, roer er de tomaten en basilicum door, breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten sudderen. Voeg de wodka toe en laat nog eens 15 minuten sudderen. Roer de room en de hamreepjes door de saus en kook nog 10 minuten. Kook de pasta al dente en meng deze door de saus. Serveer bij de pasta een frisse salade.

4 opmerkingen:

Robert Jan zei

Een vrolijk stemmend recept, Chris! Niet alleen komt me dit heel smakelijk voor, maar je behoort ook tot de zeldzaam geworden bloggers die niet begint met het koken van de pasta (waarvoor hulde!) en als klap op de vuurpijl meng je de pasta - naar goed Italiaans gebruik - door de saus. Daar word ik nou oprecht warm van...

Overigens wordt het tijd om weer wat nieuwe basilicum uit te zaaien. De plantjes van vorig jaar staan er maar zieltogend bij in de vensterbank.

jaartal zei

ik lees: 'dronken pasta'

ik denk: 'wodka'

ik lees: 'lekker!'

Dominique zei

Ik zat gisteren aan de zalm die was gemarineerd in wodka. Ook fijn......

Yvon zei

Lekker met wodka! Ik houd ongeveer de hamloze versie van Lawson aan met chili. En zij begint ook niet met pasta koken, wel het water vast opzetten en de pasta korter koken dan aangegeven staat.
Risotto met wodka (en citroen) is ook lekker trouwens. Maar ach, eigenlijk alles met wodka ;-)