Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zaterdag 20 februari 2010

Gewokte snijbonen

Mijn creativiteit lijkt in een winterslaap gesukkeld en ik moet bekennen dat het aanlokkelijk begint te klinken daar in mee te gaan. De kou en de nattigheid, in welke vorm dan ook, staan me tegen. Diep wegduiken onder de warme wol, dromend over zonnige oorden met wuivende palmen, een azuurblauwe zee, kleurige cocktails en ....... laat mij nog even dromen.
Om de sleur te doorbreken spit ik door een paar honderd mails voor recept ideeën. Het recept "Gewokte snijbonen" spreekt me wel aan, mede doordat het een hoop werk scheelt.

400 g snijbonen, in drieën
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 el witte balsamico azijn
zeezout
peper

Wok de bonen op hoog vuur en laat op laag vuur 15 min. garen. Voeg knoflook toe en wok nog 5 minuten. Blus af met balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Hier geserveerd met special fried rice.

2 opmerkingen:

jaartal zei

bonuspunten voor de special fried rice, om maar 'ns een onverwachte opmerking te maken

Yvon zei

Idem hier, deprimerend die waterige vrieskou, zon ASAP! Tot die tijd idd maar onder een deken (Snuggie) boeken weglezen en comfortfood maken of halen.