Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zaterdag 13 februari 2010

(Ont)spanningsbewustwording


Om zo min mogelijk van de Olympische Spelen te missen plan ik mijn activiteiten en rustmomenten strak; nachtbraken is helaas niet meer zo vanzelfsprekend als toen ik jong(er) was. Met mijn ruime planervaring moet een goede planning overigens geen probleem zijn.

Een uitdaging vormt het sparen van energie tijdens activiteit, daar is vast nog winst te boeken. Fine tunen, zoals S. dat noemt, kan geen kwaad. Ongemerkt verspillen we, ik in ieder geval, energie tijdens onze dagelijkse en vooral automatische handelingen, handelingen die we heel gewoon vinden en waar we vaak niet eens bij stil staan.

Een mooi moment om hier nu aandacht aan te besteden. Het sluit mijns inziens goed aan bij het evenement, want wie zijn zich meer bewust van (ont)spanning en energie dan topsporters.

Het koken gaat de komende weken met zo min mogelijk handelingen en met enkel een broodrooster, een koekenpan, een pita, gyros en een flinke lik knoflooksaus spaar ik vandaag met dit proces veel energie.

2 opmerkingen:

Jaartal zei

ooooh wat een fanatisme met die sport zeg!

Jaartal zei

over een beperkt dieet gesproken .. zag Sven gisteravond ... dacht nog aan je

(Brood, daar zit wat in!)