Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 21 februari 2010

Tomaten-spinazie-basilicum soep

Hoe snel je aan een evenement als de Olympische Spelen en de daarbij behorende tv uitzendingen gewend raakt merkte ik toen er vrijdag voor het eerst een dag was dat geen enkele sport mij dermate kon interesseren ervoor aan de buis geplakt te blijven.
Gelukkig werd er 's zaterdags weer "gewoon" geschaatst; garantie voor een plezierig nachtje bankhangen, en hoe!

1 el boter
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
500 ml gezeefde tomaten
200 ml melk
50 g verse spinazie
1 el suiker
2 el basilicum, gehakt
zout en peper, naar smaak

Fruit ui en knoflook in boter, roer er de melk door en laat 2 minuten al roerend koken. Meng er de tomaat en suiker door en breng aan de kook. Laat 5 minuten op matig vuur koken, voeg de spinazie en basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

6 opmerkingen:

Robert Jan zei

Dankzij diezelfde uitzendingen weet ik de uit-knop van de afstandsbediening inmiddels blind te vinden. Ik slaap langer dan ooit... ;-)

Prettig ogend soepie, trouwens! Vandeweek maar eens nabootsen.

Christel zei

Een flinke klodder wasabi in de soep kan ik je dan aanraden.

Jaartal zei

Aangenaam soepje!

(Keukenprins maakte er eergisteren één op basis van linzen en kikkererwtjes, beetje koriander, ach .. ook al zo'n aangenaam soepje)

Christel zei

Oh RJ, is het niet gewoon de leeftijd? ;)

Robert Jan zei

Naar verluidt heeft men bij het ouder worden steeds minder nachtrust nodig. Die redenering mutatis mutandis toepassend word ik er dus steeds jonger op... :-D

Doorgaans kruip ik om 01:30 in mijn mandje, en sta ik er om 06:15 weer naast. Dankzij het geestdodende (en wegens grenzeloze verveling tot waanzin drijvende) 'Vancouver' kan ik momenteel al halverwege de avond tussen de klamme lappen.

Dientengevolge heb ik vandeweek dus ook de ondergang van BalkjeIV gemist, maar dat zou me trouwens een rotzorg zijn geweest, hahaha!

Ik houd de klodder wasabi in beraad: eigenlijk eet ik dat liever puur en onvermengd bij m'n sashimi.

Supermarkt aanbiedingen zei

Hey Christel,

Leuke blog site heb je opgezet. Handig al die recepten, en goede links. Zag dat je ook al een link naar onze website had staan, bedankt daarvoor ;) Ik heb misschien wel een leuk ideeetje voor de blog als je me een mailtje stuurt kunnen we het er eens over hebben.

Groeten Pascal (Yenom.nl)
email: supermarktaanbiedingen{at}yenom.nl