Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 25 maart 2010

De prei en het kassameisje

Met een handjevol boodschappen waaronder een prei voor de quiche met zuurkool stond ik gisteren aan de kassa van de grootgrutter die op de kleintjes let, maar soms ook niet.
Nooit let ik bij het afrekenen op wat er aan de kassa gebeurt maar gisteren was dat bij toeval anders. Bij het wegen van de prei viel op hoe het kassameisje op de prei leunde. 'Dit gaat ze me toch niet flikken' schoot nog door mijn hoofd, om de gedachte vervolgens te laten voor wat ie was. Totdat het af te rekenen bedrag een stuk hoger lag dan ik verwachtte: "dit kon niet kloppen!" Een fles witte slobber bleek twee keer zo duur dan ik mij van het prijskaartje herinnerde maar ik begon te twijfelen en in de discussie die het kassameisje begon had ik weinig zin. Maar bij de prijs van één armetierig stuk prei van iets meer dan 200 gram, namelijk € 1.80, wist ik zeker dat ik werd belazerd. Het kassameisje gaf na mijn uiting hierover zelfs zonder blikken of blozen toe op de prei geleund te hebben, 'omdat de weegschaal het gewicht anders niet pakt'. En zo kwam het dat ik een zuurkoolquiche met prei at zonder prei.
6 opmerkingen:

Robert Jan zei

In voorkomende gevallen (en zelfs voor minder) vraag ik altijd meteen naar de bedrijfsleider. Een paar van die kassakinderen kunnen mijn bloed intussen wel drinken maar als klant voel ik me toch ècht nog steeds koning.

P.S.: heb jij voor verse groeten geen groenteboer in de buurt...?!

huub zei

ja helaas weet ik uit ervaring dat dit soort praktijken bij veel winkels gebeuren helaas...

Frank B zei

Ha, ha, ha, good for you Christel!

RozeMarijn zei

Waarom zou dat gebeuren? Zo'n cassiere heeft daar toch niks aan?

En welke AH was het? Je woont in Leiden toch?

Christel zei

Annemieke, het was bij AH Hooigracht.
Naïef als ik kan zijn zou ik dit nooit hebben bedacht. Sindsdien let ik echter beter op wat er achter de kassa gebeurt.

Zondagskind zei

Bedankt voor de tip. Meestal let ik er niet op. Maar dat ga ik zeker nu doen. Ik kom niet bij ah, maar bij andere supers kan het toch ook gebeuren.