Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 7 maart 2010

Geraakt!

De programmadirecteur heeft klaarblijkelijk bedacht het uitzendschema om te gooien ten behoeve van een interview met een persoon waar ik de kriebels van krijg en geen aandacht aan wil schenken, daarmee de film die ik wil zien te verschuiven naar een later, mij onbekend tijdstip.


Als ik van het ene naar het andere kanaal zap houden twee intens blauwe ogen mij gevangen. De ogen van Jelle Brandt Corstius. Hij neemt me mee op reis door Rusland, van Moskou tot Moermansk, en boeit me vanaf het eerste moment met zijn verhalen en interviews begeleid door beelden die de kwetsbaarheid van het land blootleggen.
Juist dat wat de overheid zo goed mogelijk probeert te verbergen brengt hij onder de aandacht en bespreekt hij met lokale bevolking.
Maar nog meer dan het programma fascineert de persoon mij. Hij is scherp en direct, stelt kernachtige vragen zonder aan gevoel in te boeten. En, hij heeft een mening. De man raakt me! Jelle Brandt Corstius.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook ik vind hem ontroerend, die Jelle. Schitterend programma ook. Ondanks de narigheid heeft het ook iets heel eigens en echts dat Rusland. Ik zou er zo naar toe willen.

Gr Agnes

Bertie zei

Ik heb hem maar eventjes gezien, hij leek me wel goed.
Maar, toegegeven, ik kijk zo weinig dat je me niet tot de kenners mag scharen.

Leo zei

Dat programma is naast Katarakt een van de hoogtepunten van de avond voor ons. Ook zijn vorige serie, in Siberie, bekeken we met veel plezier. Een vent die precies begrijpt wat het verschil is tussen Oost-Europa en onze streken en de vingers precies op de zere plekken legt. Gisteren nog wat kwetsbaar ook toen hij aangaf hoe hij met zijn vriendin (Russische) door het leven heen zwoegde.....

Yvon zei

Hij is bijzonder, moet de blog nog beter lezen maar keek alvast naar hem in DWDD http://player.omroep.nl/?aflID=10659234