Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 22 april 2010

Krokante kip met champignons

Als ik het even niet meer weet, qua eten dan, val ik terug op kip. De variaties met kip zijn oneindig en meestal gewoon ontzettend lekker.

  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 90 ml kippenbouillon
  • 1 ei, losgeklopt
  • paneermeel
  • boter


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de kipfilets door het ei en de paneermeel en bak ze aan beide zijden bruin. Leg de helft van de champignons op de bodem van een ingevette ovenschaal, leg er de kipfilets op en verdeel de rest van de champignons erover, bedek het gerecht met mozzarella en voeg de bouillon toe. Bak de kip 25 minuten in de oven.

2 opmerkingen:

Yvon zei

Haha dat plaatje :-) Wordt die kip niet droogjes? De baktijd ná het bruin bakken komt me zo lang voor. Hoewel... de mozzarella en bouillon compenseren dat vermoedelijk.

Christel zei

De baktijd in het originele recept is zelfs nog langer. Zelf bak ik een kipfilet nooit langer dan 20 min. en altijd perfect.