Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

maandag 19 april 2010

Notenkroketten

Kroketten en bitterballen, ik heb er niets mee terwijl ik toch graag snack. Het liefst zou ik de 'snackavond' van Enschede continueren maar de weegschaal fluit mij terug. De enkele keer dat ik een kroket of bitterbal eet is wanneer ik trek heb gekregen van de snackgeur en er niets anders voorhanden is. Met noten is het een heel ander verhaal. Heerlijk vind ik ze en door de 'goede' vetten zijn ze ook nog gezond.

  • 200 g aardappelen, gekookt
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt
  • ½ dl water
  • olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el thijm
  • 3 el sesamzaad
  • 3 el tarwemeel
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mosterd
  • paneermeel

Fruit de ui in wat olie, doe de noten en het sesamzaad erbij en bak mee. Roer de sojasaus er door en laat afkoelen. Stamp de aardappels met het water en meng er de mosterd, thijm en het meel door en daarna het notenmengsel. Vorm kroketjes, haal ze door de paneer en frituur ze in hete olie.

3 opmerkingen:

Agnes zei

Werkelijk heerlijk lijken deze kroketten me. Nog nooit eerder van gehoord, maar ik ga ze zeker proberen.

Gerda Bergsma zei

Ik heb het recept genoteerd, ik ga me eens uitleven in de keuken. Het ziet er smakelijk uit.

rob alberts zei

Leuk, iets anders, iets nieuws.
Ik ga dit zeker een keer uitproberen!

Smakelijke groet uit de Bijlmermeer,
Rob Alberts
( van robalberts.punt.nl )