Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (7) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (260) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zaterdag 15 mei 2010

Ik wil hem!

En ik wil hem al heel lang! Het valt verdomd niet mee hem te krijgen. De ultieme gehaktbal!

Nu ben ik hoe dan ook niet zo goed in het bakken van ballen maar sinds ik de kunst van P. af heb gekeken gaat het iets beter.
Het recept van Druppels zou het 'ultieme' moeten zijn dus ga ik aan de slag met:
  • 400 gr gehakt
  • 1 ei
  • sjalotje, gesnipperd
  • 1 snee oud brood, dat in het originele recept in de molen door het gehakt is gedraaid
  • zout
  • peper
  • foelie
  • paprikapoeder
  • koriander
  • nootmuskaat
  • peterselie,
  • bloem
  • roomboter

Ik fruit het sjalotje en meng dit met de kruiden en het ei door het gehakt, draai er 4 ballen van en bestuif deze met bloem.
Smelt een flinke klont boter en braad er de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin en gaar. Een richtlijn is ca. 12 minuten voor grote en 8 minuten voor kleine ballen.

En als ik aan gehaktballen denk, denk ik aan Karlsson.



2 opmerkingen:

Jaartal zei

Hmmm .. mijn Keukenprins heeft ook van die heerlijke ballen!

(héél goeie nieuw layout btw)

Yvon zei

De beste bal blijft hier die van de Librije, vorige week weer eens gemaakt. Maar niet geschikt als je de buitenkant 'knapperig' wilt hebben.