Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 20 mei 2010

Jantje-van-leiden

Als ik mijn ene oog voorzichtig open zie ik het al, het wordt een prachtige dag. De zon straalt me, zelfs door de gordijnen waarvan ik eigenlijk verwacht dat ze ze tegenhoudt, tegemoet.
Ietwat ongeduldig wacht ik desondanks tot de wekker gaat voor ik uit bed spring.

Na mijn eerste espresso ben ik topfit en zelfs de klusjes die ik al dagen voor me uitschuif zijn zo gedaan.
Er is maar een ding dat ik wil vandaag en dat is genieten.
Je hebt van die dagen die net iets meer bieden dan andere en dit is er zo een.

Ik nestel me met een stapel bladen in een tuinstoel en grijns de zon vriendelijk toe alvorens in fantasieën weg te dromen.

Met het eten maak ik me er met een jantje-van-leiden vanaf. De Italiaanse salade van de grootgrutter mik ik achteloos op een bord opgeleukt met mozzarella en een balsamicosiroop en kant en klare gyros van de slager die ik op hoog vuur bruin heb gebakken.

3 opmerkingen:

Dominique zei

Kijk dat klinkt mij als een topdag in de oren! Ik had een beetje dezelfde daginvulling, met een citroenpasta en zalm op de Q, snel, fijn en toch lekker....

Frank B zei

:)

Michiel zei

Hè, maar door die salade niet helemaal zelf te maken heb je volgens mij tenminste vijf mensen aan het werk gezet. Héél goed dus voor de wereldeconomie! ;-)