Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 2 mei 2010

Onder moeders vleugels

Mijn vorige reisje naar mijn geboortegemeente ging niet zonder hobbels. Dit keer doet de NS het gelukkig een stuk beter. In plaats van Arnhem is de ontmoetingsplaats nu Wageningen. Hooggehakt en in een zomers jurkje arriveer ik vroeg in de middag in het zonnige Gelderse waar de temperatuur maar liefst 27 graden meet.

Op het terras van Grand Café Suisse genieten we van koffie, gekozen van de uitgebreide kaart. Mijn keus: Panna Montata (Espresso, warme chocolademelk, slagroom met daarbij een bonbon) en die van mijn moeder: Koffie Suisse (Koffie verkeerd met apart geserveerd chocoladelikeur en bonbons). Als alle nieuwtjes zijn uitgewisseld gaan we op pad voor wat boodschappen voor het diner van de volgende dag.

Zodra de buit binnen is strijken we neer op het terras van Restaurant Carillon voor een hapje. Helaas geldt de lunchkaart maar tot 14.00 uur en het is nog lang geen dinertijd. De keuze is daardoor zeer beperkt. Uiteindelijk lepelt mijn moeder een kom aspergesoep met roerei naar binnen en doe ik me te goed aan Carpaccio van ossehaas met geraspte kaas, pijnboompitjes, zongedroogde tomaat, rode ui, croutons en pluksla waarvan de zongedroogde tomaat en rode ui ontbreken en daar kappertjes voor in de plaats zijn gekomen. Als ik dit later aan de serveerster meld koppelt ze dit terug en licht me toe dat deze versie normaliter bij het diner wordt geserveerd. Bij de gerechtjes komt brood en boter. Het is allemaal wat standaard maar we laten het ons desalniettemin goed smaken.3 opmerkingen:

Jaartal zei

zonnetje, gezelligheid en een goedbedoeld hapje ... mag je al niet mopperen .. toch?

Robert Jan zei

@Jaartal: de enige die iets te mopperen heeft ben ìk: heb ik grtvrdrie dat hooggehakte jurkje (en al het schoons daartussen) weer gemist... ;-)

@Christel: je kent me...

Michiel zei

Niks mooier dan rokjesweer. ;-)