Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

zondag 9 oktober 2011

"Alles wat nieuw is..."

Toen ik eenmaal van verbazing was bekomen vond ik het een reuzengrap, de mededeling van R: "Leuk dat jij het wilt doen, het interview en de fotoshoot!" Tot dan toe wist ik van niets en vanaf dat moment begon het te leven. Wist ik eerder interviews moeiteloos door te schuiven, nu wilde ik dat zelfs niet. Mijn nieuwe motto: "Alles wat nieuw is is leuk" werkt.

Bepakt en bezakt spoed ik mij, hoewel ruimschoots op tijd, naar de afgesproken plek in het stadscentrum waar de luifel van een hamburgerketen mij net voldoende ruimte biedt tegen de vallende druppels uit een somber ogend wolkendek. En terwijl ik de fotograaf, die inmiddels is gearriveerd, observeer als hij de omgeving in zich opneemt schuifelt een oudere dame naast mij.

Een sirene doorbreekt de stadse ochtendgeluiden waarop de vrouw mij aankijkt en zegt: "De hekken zijn gevallen". Ze wijst naar de straat waar ik niets kan ontdekken wat daarop duidt en niet begrijpend en met een op volle toeren werkende gedachtenstroom kijk ik haar aan.
"De bladeren vallen!" En ze vertrouwt mij gebeurtenissen toe met dramatische afloop en doet voor hoe ijsberen zich voorzichtig op het ijs wagen, er doorheen zakken en verdrinken. "In 1950 zijn er geen ijsberen meer!" Mijn ogen speuren het plein af maar kunnen de fotograaf niet ontdekken.

Een puber kijkt smachtend door het raam van de hamburgerketen en vraagt hoe laat het is en zij antwoordt: "dieci" en wijst op een gebouw maar geen kerk en zonder klok. De jongen fronst en loopt verder, de dame die al wandelend is gekomen gaat op zoek naar haar fiets en de fotograaf loopt mijn beeld binnen.

Geen opmerkingen: