Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

maandag 9 januari 2012

Hervonden liefde

Als bij verrassing kwam ik in het voorjaar een waanzinnig leuke "man" tegen die ik direct mee naar huis nam. Het vrouwtje was hogelijk verbaasd omdat ik andere mannen altijd direct uit mijn tuin of van naburige daken (lees: die van het hele blok) jaag maar deze raakte mij.
´s Nachts gaan we op stap en als ik na weldadige dromen mijn ogen open kijk ik als eerste waar hij uithangt.

Toen mijn vrouwtje er van overtuigd was dat er geen sprake is van een one night stand en hem eens beter bekeek hem vond ze hem wel erg mager. Vanaf dat moment geeft ze hem te eten. Dat vind ik eigenlijk niet zo leuk want ik houd niet van delen. Daarom probeer ik soms stiekem zijn bakje leeg te knabbelen of doe soms zelfs onaardig. Mijn vrouwtje kan dat niet waarderen.

Het heeft effect. Maar als u nu denkt dat ik blij ben als hij aan het eind van het jaar steeds vaker wegblijft totdat hij helemaal niet meer komt dan heeft u het mis. Zucht. Ik voel mij betrapt als het vrouwtje mij in zijn bed ziet liggen.

Roerige dagen gaan voorbij en als er op een dag zoveel knallen klinken en flitsen door de lucht schieten, die mij niet deren maar hem misschien wel, geef ik de hoop bijna op.
Als ik op pad ga kijk ik naar hem uit en vanaf de hoogste plek in mijn huis houd ik met argusogen de tuin in de gaten. En vandaag kan ik mijn geluk niet op: hij is terug!

1 opmerking:

MyriamC zei

Hehe, gelukkig! Mooi stukje Christel.