Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (267) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 22 januari 2012

Het andere spruitje

Spruitjes karamelliseren is niet het eerste waar ik aan denk als ik op zoek ga naar een nieuw en/of ander recept met spruitjes. Of het me kan bekoren dat vraag ik mij af maar wie zou ik zijn als ik het niet zou proberen. En de uitkomst is eigenlijk gewoon oké.

  • 250 g spruitjes
  • 75 g gerookte spekreepjes
  • 10 g boter
  • 1 el bruine suiker
  • peper
  • zout


Kook de spruitjes beetgaar en giet ze af. Verhit een klontje boter, bak de spekreepjes krokant voeg de bruine suiker toe, laat dit smelten, voeg dan de spruitjes toe en karamelliseer het geheel. Breng op smaak met peper en zout en warm het gerecht goed door.

Geen opmerkingen: