Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

donderdag 19 januari 2012

Hoe het anders kan


De door eLan uitgeschreven opdrachtgeversprijsvraag: "formuleer een uitzonderlijke opdracht en win 5 scherpzinnige visies" resulteert in de tentoonstelling "103 interventies voor de stad".

Jonge Leidse architecten willen met deze 103 interventies laten zien wat de architectuur kan betekenen voor de stad. Wat er met kleine ingrepen op specifieke plekken kan worden verbeterd.

MW Architecten: De buitenzijde van supermarkten zijn vaak saaie en dichtgeplakte gevels. Met de smartphone kan daar verandering in worden gebracht. De buitengevel als website met produten op ware grootte waar klanten ook buiten openingstijden met een daarvoor ontwikkelde app op hun smartphone boodschappen kunnen doen die thuis worden bezorgd.

Raak Architecten: De Boomgaardsteeg leidt naar het gebied waar de kruitramp (1807) plaatsvond die een groot gat in de bebouwing sloeg waarvan de sporen nog terug te vinden zijn. Geef op de wanden van de steeg de historie weer.

Aan de hand van voor- en nabeelden kunt u de 103 interventies tot 25 maart, elke vrijdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak, zien in het RAP Architectuurcentrum aan de Nieuwstraat in Leiden.Geen opmerkingen: