Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

vrijdag 27 januari 2012

RAP op Donderdag

Christiaan Weijts studeerde Nederlands en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden. In 2006 ontving hij de Anton Wachterprijs, een tweejaarlijkse prijs uitgereikt aan het beste literair debuut en als stimulans voor literair talent, voor zijn debuutroman "Art. 285b". In het wetboek voor strafrecht het artikel voor stalking. Zijn tweede roman "Via Cappello 23" verschenen in 2008 werd bekroon met de Gerard Walschapprijs. Weijts die schrijft aan een nieuwe roman is tevens columnist bij NRC.Next en de Groene Amsterdammer, waarin hij over uiteenlopende onderwerpen schrijft, van politiek tot maatschappelijk belang.

Tijdens RAP op Donderdag leest Christiaan Weijts passages uit zijn nog niet gepubliceerde roman waar hij hard aan werkt en waarin architectuur een belangrijke rol speelt. “Bevroren muziek. Van vuistbijl tot vastgoed” verwijst naar ideeën die in deze publicatie terugkomen. “Als je in de geschiedenis van de bouwkunst kijkt is het vaak de religie geweest die het alleenrecht lijkt te hebben op schoonheid in de architectuur, die geestelijke kwaliteiten belichaamt, die tot meditatie en reflectie uitnodigt … Maar waarom eigenlijk? Waarom zou zoiets niet in een seculiere wereld kunnen?”

Ademloos luistert het publiek naar de scherpe, soms kritische analyse: het nieuwe Achmeagebouw typerend als op pijlers neergedaalde ufo´s, beeldende en boeiende tekst die de woordkunstenaar met energieke snelheid op het publiek loslaat en hen zo nu en dan een lach ontlokt.

Het boek met als mogelijke titel "Euforie" verschijnt in oktober.

Geen opmerkingen: