Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

woensdag 25 januari 2012

'Rum'bonen

Bij de vijf in de klok plopt het in mijn tijdlijn. Voor mij wat vroeg, daarbij moet ik hoe dan ook niet aan een dagelijkse "plop" denken. Wel is mijn interesse gewekt als ik de column van Felix Wilbrink lees met onderstaand recept waar rum tot een van de ingrediënten behoort. En zo duik ik na het lezen over de Witte bonenschotel van Berthe Meijer in het drankenkabinet.


    1 pot witte bonen, uitgelekt
    150 g spekblokjes
    1 ui, gesnipperd
    2 kruidnagelen
    2 tenen knoflook, uitgeperst
    2 el stroop
    2 el mosterd, scherp
    2 el tomatenpuree
    2 el rum
    1 tl tijm
    zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekjes uit en fruit de ui mee. Voeg de overige ingrediënten toe. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en plaats deze met deksel een uur in de oven. Haal 10 minuten voor de eindtijd de deksel eraf.


Overigens is na het nuttigen van de maaltijd mijn nieuwsgierigheid naar het hoe en waarom van de toevoeging van rum getemperd.

2 opmerkingen:

Herboristerijtje zei

Dat kàn niet slecht zijn! =D

Daily stuff and more.. zei

Dat dacht ik ook maar na twee happen was ik er klaar mee. Komt gelukkig niet vaak voor.