Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zaterdag 7 juni 2014

Verpakt

In het kookschrift van de grootste grutter, die ooit verkondigde op de kleintjes te letten (in mijn vertaling de kruidenier die uit de markt geprijsd moest worden en tegenwoordig de boer die slechts een fooi krijgt voor zijn waar en door deze "blauwe" een eenzijdig opgelegde korting op zijn producten door de strot geduwd kreeg) vind ik een recept met snijbonen dat met wat fröbelen ook echt iets lijkt en wellicht zelfs lekker smaakt.

En zo ga ik aan de slag: Ik blancheer de bonen in 3 minuten en laat ze uitlekken. Meng sojasaus door de runderreepjes, verhit sesamolie en bak het vlees 2 minuten op hoog vuur. Ik schep het vlees uit de wok, schenk er wat zonnebloemolie in en roerbak de snijbonen en sjalot 2 minuten. Ik schep het vlees erbij, voeg de mais toe en breng het mengsel op smaak met ketjap.
In een andere pan bruin ik de tortilla´s 30 seconden aan elke kant. Ik verdeel een deel van het mengsel in het midden van de wrap, rol deze op en vouw een uiteinde naar het midden. En na een paar flinke happen kan niet anders gezegd worden dan: de uitkomst is zeer smakelijk!

3 tortilla´s
200 g snijbonen, in stukjes van 2 cm 
150 g rundvlees, in reepjes
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie 
1 sjalot, in reepjes 
½ blikje maiskorrels, uitgelekt 
1½ el ketjap manis 1 opmerking:

Anoniem zei

Hey there! You are already on Volrecepten.nl and I wonder if you would also like to share your content on the Belgian page. If this sounds good to you, please, visit Volrecepten.be and add your blog through the top blogs section :)
Hope to see you there soon!
Have a nice day
Note: please ignore the widget installation