Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

zondag 14 september 2014

Evenwicht


"Wat doet zij nou?", lijken ze te denken. Puck en Lara trippelen heen en weer en bekijken me, voor zover ik waar kan nemen, vanuit elke hoek als ik mediteer. Puck probeert op schoot te gaan maar haakt af. Zo´n lotushouding daar wurmt hij zich niet tussen.

Monnikensoep

Hoewel de Boeddha het naleven van een streng vegetarisme als een dwingende noodzaak verwierp werd in de eeuwen na de Boeddha’s overlijden het vegetarisme opgenomen in sommige boeddhistische teksten.

  • 500 g pompoen, in blokjes
  • 100 g mungbonen
  • 100 g pinda's, grofgehakt
  • 1 l water
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 375 g tofu, in plakken van 1 cm
  • 1 l kokosmelk
  • 20 g mie, gegaard

  • Week de mungbonen een nacht in ruim water en giet ze af. Breng een liter water aan de kook en kook de pompoen, zoete aardappel, mungbonen en pinda's een half uur op matig vuur tot de kern van de mungbonen zacht zijn.
    Bak de tofu lichtbruin. Voeg de kokosmelk toe aan het bonenmengsel en breng op smaak met zout. Breng de soep weer aan de kook en voeg de mie en tofu toe. Serveer de soep met rijst.



    Geen opmerkingen: