Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

maandag 1 september 2014

Voor lekkerbekken...

Aan de voet van de Pieterskerk vindt binnen een jaar al de tweede editie van Rrrollend Leiden plaats.

Wegens doorslaand succes presenteren 30 mobiele eetkramen hun specialiteiten drie dagen lang aan een publiek van lekkerbekken.

Zinnenprikkelende geuren hangen boven het plein. Als je al gegeten hebt kan er vast nog iets bij maar een aanrader is het om dit evenement op lege maag te bezoeken.

Een kleine greep uit de mobiele aanbod:


Adams Appels laat zich enerzijds inspireren door gerechten uit de landen rond de Middellandse Zee. Van Franse tot verrassende Arabische specialiteiten.

Anderzijds heeft Adams Appels het "Healthy Food Camp" bedacht om het biologisch, lokaal en duurzaam aanbod van publiekscatering op te bevorderen.


Bij Fritez kun je terecht voor Haute Friture. Verse frieten, handgesneden van Nederlandse biologisch geteelde aardappelen.


Lekker Argentijns bij Choripan. Choripan is een een broodje pittige verse worst, chorizo, met een pikante chimichurri, saus op basis van peterselie.


De crêpes en galettes worden gebakken van 100% biologisch beslag. Het beleg kan naar smaak worden afgestemd.

De zoete crêpes zijn verkrijgbaar in 15 verschillende smaken, de hartige galettes worden vooral belegd met kaas (diverse soorten), pesto, truffelsalsa, vleeswaar, zongedroogde tomaten en walnoten.


Wok and Roll roerbakt, terwijl je wacht, de lekkerste Chinese en Thaise wokgerechtjes bereid van verse ingrediënten.


Uiteindelijk ga ik bij Renzo´s delicatessen overstag en verorber ik een wrap met malse kippendijen, een pittige saus en een salsa van gedroogde tomaat. Een piekfijne wrap met de meest malse kippendijen die ik ooit geproefd heb en een heerlijke smaakcombinatie van zoet, zuur en kruidig.

Geen opmerkingen: