Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

maandag 1 december 2014

Huisvlijt

Het staat al een tijdje op mijn wenslijst, een broodbakmachine. Toch weerhoudt het ontbreken ervan mij niet tot enig huisvlijt, resulterend in een geurig huis, een vers brood en een voldaan gevoel. En dat laatste, na het verorberen van een gul met roomboter besmeerd sneetje, in flinke mate.

Brood met pecannoten, pistachenoten en zonnepit

  • 500 g bloem
  • 7 g gist
  • 5 g zout
  • 300 ml lauw water
  • 80 g zonnepitten
  • 40 g pistachenoten, gehakt
  • 40 g pecannoten, gebroken



  • Meng de ingrediënten en kneed tot een deeg, leg in een ingevette kom, dek af en laat 60 minuten rijzen.


    Druk het lucht uit het deeg, leg het in een bebloemde theedoek in een kom en laat nogmaals 60 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230°C met de laatste tien minuten de lege ovenschaal om deze te verwarmen.


    Leg het deeg op een hete steen of in een ruime ovenschaal. Verlaag na 20 minuten baktijd de oventemperatuur naar 200°C en bak het brood daarna in 20 minuten gaar en goudbruin.




    Geen opmerkingen: