Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (7) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (260) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

woensdag 30 december 2015

Oud en nieuw

Toen ik in deze stad kwam wonen plofte er enkele keren per jaar een wijkkrantje op de mat. Een handjevol A4tjes met tekst, plaatjes en een gekleurde voor- en achterkant met twee nietjes erdoor. Een blaadje waar wijkbewoners met hart en ziel aan werkten om in stand te houden wat er misschien al niet meer was. Gemoedelijkheid.

Het dorpsgevoel dat het krantje me gaf verdween snel na het eerste item dat ik las: "Na oud en nieuw ben je bij dat je huis er nog staat". In vertwijfeling over waar ik in vredesnaam terecht was gekomen wachtte ik de jaarwisseling af. 10 jaar later staat mijn huis er, uiteraard, nog steeds. Van toestanden heb ik nooit iets gemerkt. En hoewel ik niet tegen vuurwerk ben, ben ik elk jaar blij als de regen van oud op nieuw met bakken uit de lucht valt, zodat het geknal relatief snel voorbij is.

Mijn oude eetpatroon maakt langzaam maar zeker plaats voor een nieuw, waarbij Paleo een substantiële rol speelt. Onderstaand simpel edoch verrassend smakelijk gerechtje, uit het Paleo magazine, is een uitstekende compensatie voor de oliebollenconsumptie die volgt.


  • 1 courgette
  • 1 el groene pesto
  • handvol Cherry tomaten, gehalveerd
  • handvol pijnboompitten
  • kokosolie

  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller, en snijd in dunne linten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en zet de courgette aan. Roer er de pesto door en voeg de tomaten toe. Warm het gerecht door en schep op een bord. Verdeel er de pijnboompitten over.

    1 opmerking:

    Theo zei

    Dat ziet er lekker uit. Mijn eetpatroon verander ook steeds meer naar vegatarisch.

    De beste wense Christel. Moge 2016 je brengen wat je er van verwacht.