Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 19 mei 2016

Pulled pork

Na dagen van weldadige warmte is de hoop dat de dalende temperatuur van tijdelijke aard is. De winterjas kan weer uit de kast, en voor een enkeling zelfs de handschoenen. De buitenbezigheden zijn verruild voor activiteiten binnenshuis en dat is een uitstekend moment voor het bereiden van pulled pork.

Verwarm de oven voor op 125°C

Meng:
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen gedroogde rode peper
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl zout
  • 1 el mosterd
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 100 ml ketchup

  • tot een marinade en wrijf er 1 kg procureur mee in.

    Leg het vlees in een gietijzeren pan en laat het 5 uur, afgedekt met de deksel, in de oven op 125°C garen.

    Warm de tortilla aan beide zijden in een droge koekenpan, leg ze op een bord en strijk er een streep yofresh over. Bestrooi met koolsla en lepel er pulled pork naast. Rol de tortilla op en zet vast met een prikker.





    Geen opmerkingen: