Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 19 juni 2016

Paleo brood

Een groot deel van de ingrediënten stonden in het keukenkastje te wachten tot ik de resterende benodigdheden zou halen. Het bakken van een Paleo brood naar recept van Pete Evans, voormalig presentator van "My Kitchen Rules" en Aussies meest bekende "Paleo Goeroe", stond al een tijdje op mijn 'te doen' lijst.

Het bakken van een Paleo brood is een fluitje van een cent omdat het niet gekneed hoeft te worden en je geen rekening hoeft te houden met rusttijd.

En wat mij betreft is de uitkomst uitstekend. Paleo brood is niet alleen ontzettend gezond, je wordt er niet dik van maar het is ook nog eens heel erg lekker. En in tegenstelling tot het eerder gebakken noten- zadenbrood, heeft dit meer weg van een echt brood.


Paleo brood

  • 3 el zonnebloemzaad, gehakt
  • 3 el pompoenzaad, gehakt
  • 1 el sesamzaad
  • 50 g amandelen, gehakt
  • 150 g amandelmeel
  • 3 el LSA (lijnzaad, zonnepitten en amandelen)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el kokosmeel
  • 6 eieren
  • 1 el honing
  • 4 el kokosolie
  • 1 tl zeezout

  • Verwarm de oven voor op 160°C, vet een bakblik van 20 x 10 cm in en bedek met bakpapier.
    Meng de zonnebloempitten met de pompoenpitten en sesamzaad en roer er de amandelen, amandelmeel, LSA, bakpoeder en kokosmeel door. Voeg de eieren, honing, kokosolie en zout door en meng goed.
    Schenk het deeg in het blik, bestrooi eventueel met zaden en bak het brood in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar.

    LSA
    Van: the blender girl

  • 150 g lijnzaad
  • 100 g zonnebloempitten
  • 50 g amandelen

  • Maal de zaden en noten in een blender, keukenmachine of koffiemolen. LSA kan worden bewaard in de koel- en/of vrieskast.


    Geen opmerkingen: