Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

woensdag 14 september 2016

Tropenrooster

De een gedijt in de winter, de ander bij tropische temperaturen. Door de verschillende activiteiten, het een lijkt het ander in werking te stellen, lijkt het huis een ontplofte bende.

Terwijl de buitenboel een lik verf krijgt, wordt de binnenboel opgeschud. De ene na de andere tas vol meuk verdwijnt naar een plek waar het nog uitstekend dienst kan doen en de papierbak om de hoek lijk ik in mijn eentje te vullen.

Bij het zien van mijn verzameling recepten denk ik aan mijn tante overzee. Ze scheurt aansprekende recepten uit de krant om ze ooit nog eens te bereiden. Maar het enige dat gebeurt is dat de stapel groeit. Ik spit door mijn, in twintig jaar, verzamelde recepten en maak een schifting. Met een kleine trip langs memory lane behoort gebrek aan inspiratie voorlopig tot het verleden.

Aubergines uit de oven


  • 2 aubergines
  • zout
  • 4 tomaten, in plakken
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 100 g buffelmozzarella, in plakken
  • 25 g salami, in plakjes
  • 3 el olijfolie

  • Snijd de aubergines in de lengte in vingerdikke repen tot ca. twee cm van het uiteinde en bestrooi de insnijdingen met zout. Spoel na 30 minuten onder koud water en dep droog met een keukendoek.
    Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal, stop afwisselend de mozzarella, tomaat en salami in de insnijdingen en verdeel er de knoflook over. Besprenkel de aubergine met olijfolie en bak 50 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.


    Geen opmerkingen: