Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (7) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (260) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

donderdag 12 januari 2017

Spoorzoeker

Vandaag blijkt weer hoe allerbelabberdst mijn richtinggevoel is. Ruim op tijd kom ik aan in de stad der steden. En hoewel de organisatie op slechts een steenworp afstand van het station te vinden is presteer ik het om geen minuut te vroeg te arriveren.

Allerhartelijkst word ik ontvangen met de vraag of ik het heb kunnen vinden. Ik antwoord naar waarheid, en blijk gelukkig niet de enige. De setting is informeel en ongedwongen, en als ik na een uurtje huiswaarts keer vraagt ze aarzelend: "je zal het station toch wel vinden", terwijl door een raam contouren van datzelfde station zichtbaar zijn.

Harira


  • olijfolie
  • 1½ kg tomaten
  • 1 l water
  • 1 bosje selderie, gehakt
  • ½ bosje koriander, gehakt
  • ½ bosje platte peterselie, gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g verse kikkererwten (een nacht geweekt en gaar gekookt)
  • 50 g bruine linzen (gewassen, geweekt en gekookt)
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 envelopje saffraan
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout

  • Pureer de tomaten, selderie, peterselie, koriander en ui met een staafmixer.
    Verhit in een pan de olijfolie, en bak de droge kruiden op zacht vuur. Lepel het tomatenmengsel erbij en schenk het water in de pan.
    Breng de soep aan de kook, voeg de kikkererwten en de linzen toe. Breng de soep eventueel op smaak met wat zout en warm het gerecht goed door.
    Serveer de soep met platbrood of naan.


    Officieel hoort deze soep gebonden te worden met een roux, maar ik vind hem perfect zo. De liefhebber kan naar believen kip, rund of lamsvleesvlees (200 g) toevoegen aan het gerecht. Dan dit kruiden met de drogen kruiden en aanbraden alvorens het kruiden-tomatenmengsel en de rest toe te voegen.

    Geen opmerkingen: