Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (267) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 11 juni 2017

\o/

Zo af en toe sijpelt het er doorheen; het bericht dat Facebook vooral het medium is van juichverhalen. Als vele anderen plemp ook ik er louter leuke of neutrale zaken en vooral geen roerige momenten, terwijl we weten: geen hoogtepunten zonder dieptepunten.


Gehaktbrood van Yvon

  • 4 el ketchup
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el azijn
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el olie
  • 1 ui, gehakte
  • 3 knoflooktenen, gehakte
  • 2 eieren
  • ½ el tijm
  • zout & peper
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 8 el (Griekse) yoghurt
  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 13 el broodkruim of paneermeel
  • 8 el gehakte peterselie
  • 8 plakjes bacon

  • Verwarm de oven op 175°C en meng de ketchup, bruine suiker, azijn en gerookte paprikapoeder en zet apart.

    Verhit een scheutje olie en fruit de ui en knoflook 5 minuten.

    Klop de eieren los met tijm, zout en peper, mosterd, Worcestershiresaus en yoghurt en meng dit met het broodkruim, de peterselie en het uimengsel door het gehakt.


    Bedek een ovenrek met aluminiumfolie en prik er gaatjes in. Vorm van het gehakt een brood, bestrijk het met het ketchupmengsel en verdeel er het spek over. Schuif het rek in het midden van de oven, boven een bakplaat om het vet op te vangen, en bak het gerecht in een uur gaar.




    Geen opmerkingen: