Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (7) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (260) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

maandag 24 juli 2017

Saai? Niks saai!

"Als je geen zin hebt, dan moet je maar zin maken", een kreet uit mijn jeugd die me altijd bij is gebleven. Een inhoudsloze en starre kreet, niet bepaald motiverend, eerder contraproductief.

Dus waarom zou je? En zo kwam het dat ik afgelopen week zo ontzettend geen zin had en daar eens lekker aan heb toegegeven. Van genoten, eigenlijk wel. Soms mag het leven toch ook best even saai zijn!


Kofta Bhoona

  • 450 g gehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • t tl garam masala
  • 2 groene pepers, gesnipperd (ik gebruikte een tl zhug i.p.v. de pepers)
  • 1 tl zout
  • 2 el korianderblad, gehakt
  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ cm gemberwortel, geraspt
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijn

  • Kneed de knoflook, garam masala, groene pepers, zout en koriander door het gehakt en draai er ca. 30 balletjes van. Verhit olie in een braadpan, bak de kofta bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Fruit in de olie de ui en de gember. Voeg de gemalen koriander toe en bak het er al roerend door en doe dit ook met komijn.

    Meng een puree van:
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ tl kurkuma
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,2 dl koud water

  • Schep twee eetlepels van het tomatenmengsel in de pan en roer dit, op hoog vuur, over de bodem van de pan tot het droog is en herhaal dit tot de puree op is.

  • 2,2 dl warm water
  • 80 g diepvrieserwten
  • mespunt garam masala
  • 2 el gehakt korianderblad

  • Schenk het warme water in de pan met een snuf zout en breng aan de kook. Schep de kofta's erbij en laat ze 10 minuten met de deksel op de pan stoven. Voeg dan de erwten en de garam masala toe en laat het gerecht nog even doorkoken.



    Geen opmerkingen: