Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (267) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 15 oktober 2017

Restaurant Tanoor

"Je hebt nog iets van mij tegoed", is de zin waarmee P. het gesprek opent. En dit betekent zoveel als dat een etentje aanstaande is.

Hoewel we beiden redelijk Italiaans georiënteerd zijn gaat mijn voorkeur ditmaal uit naar Restaurant Tanoor aan de Leidse haven. Een nieuw restaurantje op een plek waar er al een aantal voor gingen. Zonder enig succes. Restaurant Tanoor heeft deze spiraal, in uitzonderlijk korte tijd succesvol weten te doorbreken, en dat spreekt tot de verbeelding. Bovendien serveert Tanoor gerechten op Arabische leest geschoeid, een keuken waarvan ik zelden proef.

De avond valt als we het kleine etablissement betreden, waar reeds meer dan de helft van de tafels bezet zijn. Ons wordt een tafel bij de geopende deur gewezen, maar een toegesnelde collega wijst naar een plekje verderop. Met de ietwat frisse bries die al voelbaar is ben ik daar blij mee.

Onze drankkeuzes worden opgenomen, en met het serveren van een rode huiswijn, ik gok op een merlot, en een fanta, wordt ons een mand met een gekruid platbrood met olijven tapenade, crème fraîche en een sesampasta gepresenteerd.


We hebben het nodig want het duurt een flinke tijd eer onze keuzes uit het menu worden opgenomen. Kennelijk is 'ons hoekje' er een die snel over het hoofd wordt gezien. Het restaurant is reeds vol en andere tafels hebben hun bestellingen al doorgegeven en net voordat wij een seintje willen geven worden we gesignaleerd.

Disgenoot kiest de Vlees Shaslick Tanoor. Een fikse shaslick van gemarineerde ossenhaas met paprika en ui. Een gerecht dat volgens het menu in een kleioven op hardhout is bereid.


Zelf kies ik voor petit mix grill: een keuze uit twee spiesen van het menu. Mijn voorkeur gaat uit naar Tikka, gemarineerd lamsvlees en Kibdeh, kalfslever. Helaas blijkt er geen Kibdeh, juist de spies waar ik me het meest op heb verheugd, en neem ik er kebab Tanoor voor in de plaats.


De eerste happen van onze gerechten doen het lange wachten vergeten. Het stuk voor stuk mild gekruide vlees is heerlijk mals. Bij het vlees wordt nog meer brood geserveerd, en frietjes gebakken in olijfolie. Maar met de hoeveelheden vlees worden deze begeleiders nauwelijks aangeraakt.

Geen opmerkingen: