Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (267) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

zondag 5 november 2017

Zaden- en pittenbrood (glutenvrij)

I. en ik kennen elkaar al jaren maar tot een uitgebreide kennismaking is het nooit gekomen. Tot het moment dat we, genietend van een uitstekend verzorgde High Tea, in gesprek raken.

De chit-chat fase slaan we over en al snel belanden we bij een onderwerp dat ons allebei interesseert: voeding gericht op een gezond levenspatroon. Onze ideeën en de producten die we gebruiken hebben een flinke overlap. Geen blikjes, pakjes, zakjes en potjes en weinig of geen suiker en zout, kortom: geen Unilever.

Ook hoor ik een en ander nieuw. Zo denk ik tot dan bij haver alleen aan paarden, maar blijkt het gewoon een erg lekker ingrediënt. I. heeft mijn nieuwsgierigheid weten te prikkelen, en het liefst ren ik naar de winkel en ga er direct mee aan de slag. Het weekend zal moeten passeren.
Met hernieuwde energie duikel ik uit mijn keukenkastje een pak kokosmeel op. Want een lekker brood met zaden en pitten is ook niet te versmaden. En het is wat donker, maar de consistentie en de smaak zijn uitstekend.


Brood van kokosmeel met zaden en pitten
(glutenvrij)

  • 6 eieren
  • 2 el honing
  • ½ cup (of 120 g) ghee of kokosolie
  • ½ tl zeezout of naar smaak
  • ¾ cup (of 90 g) kokosmeel, gezeefd
  • 1 tl bak poeder
  • 2 tl lijnzaad
  • 1 flinke tl sesamzaad
  • 2 handjes pompoenpitten

  • Verhit de oven voor op 180ºC en vet een ovenblik in met olie.
    Meng de eieren, ghee (of kokosolie), honing en zout.
    Schep de bakpoeder door de kokosmeel en meng door de vloeibare ingrediënten tot een homogene massa. Meng er de zaden en de noten door en schep het beslag in een bakblik.
    Bak het brood in 40 minuten gaar en laat alvorens serveren afkoelen.

    Geen opmerkingen: