Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (17) recepten (263) restaurant (42) Salade (26) studentenhap (17)

dinsdag 2 oktober 2018

Lekker Leids

De haast tropische temperaturen zijn snel uit het systeem verdwenen als de "andere" hutspot mijn aandacht vraagt. En hoewel het misschien niet zo lijkt is het dit keer een bijzonder lekkere variant.


  • 400 g winterwortel, in blokjes
  • 400 g pastinaak, in blokjes
  • 350 g witte bonen
  • 7,5 dl groentenbouilon
  • 3 el olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 uien, in ringen
  • 2 plakken Leidse kaas met sleutels van 100 g p.s.
  • 1 eiwit
  • paneermeel


  • Kook de groenten in 25 minuten gaar in de bouillon. Verhit een eetlepel olie en bak daarin de uienringen bruin met het komijnzaad.
    Haal de plakken kaas door het eiwit en daarna door het paneermeel en bak ze in een koekenpan met olie.
    Giet de groenten af en schep deze op de borden. Verdeel er de uienringen over en drapeer daarop de plakken kaas op het gerecht.



    Geen opmerkingen: