Labels

art (27) budget (12) Cultuur (8) gedichten (43) hutspot (9) katten (53) muziek (46) Paleo (20) recepten (268) restaurant (42) Salade (27) studentenhap (17)

maandag 18 februari 2019

Elk nadeel heb z'n voordeel


Tijdens het eerste zonovergoten weekend van dit jaar werp ik alvast een blik op de zomergarderobe in de kast. Dat het mes in de winter kilo's moet, niet letterlijk natuurlijk, is helder. Maar met het verscheiden der jaren blijkt dat bepaald geen sinecure. Maar elk nadeel heb z'n voordeel; het uitproberen van allerlei recepten op zoek naar het ultieme lekkers dat ook nog eens goed bij een strak en gezond lichaam past. Deze aubergineschotel is alvast een uitstekende start.

Auberginesschotel met feta


  • 2 aubergine, in plakken van ½ cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 200 g geitenkaas
  • blaadjes basilicum
    2 blikken tomatenblokjes
  • 50 g pecan noten
  • zout


  • Verwarm de oven op 200ºC.

    Fruit ui en knoflook en voeg de tomatenblokjes toe. Laat het mengsel 15 tot 20 minuten enigszins inkoken en breng op smaak met wat zout.

    Verhit een grillpan, bestrijk de aubergines met olie en grill ze bruin.

    Verdeel wat tomatensaus over de bodem van een ingevette ovenschaal, leg er een laagje aubergine op, kruimel er geitenkaas en pecan noten over en leg er wat basilicum op. Herhaal dit 2 of 3 keer en eindig met een laagje saus, geitenkaas en noten en bak het gerecht in 25 minuten af in de oven.


    Geen opmerkingen: